Vizita de studiu la Universitatea Danube din Krems, Austria 06-10 Mai 2019

Vizita de studiu la Universitatea Danube din Krems, Austria a avut loc în cadrul proiectului “CĂTRE MODELUL UNIVERSITAR EUROPEAN DE ÎNVĂȚARE CONTINUA ÎN MOLDOVA – COMPASS”, ref. Nr. 597889-EPP-1-2018-1-MD-EPPKA2-CBHE-SP, co-finanțat de Comisia Europeană, în cadrul programului ERASMUS+. Scopul acestei vizite de studiu a fost cunoașterea a bunelor practici ce ține de învățarea pe tot parcursul vieții la Universitatea Danube din Krems, Austria.

În cadrul vizitei de studiu au participat reprezentanți de la universitățile partenere din Republica Moldova, dar și parteneri europeni ai proiectului. Academia de Studii Economice a fost reprezentată de către dr. Olesea SIRBU, Prorector pentru Relații Internaționale și Proiecte Europene, dr. Aurelia BRAGUȚA, Director Școala ASEM de Formare Continuă, Elena CARPOV, asistent de proiect.

Temele abordate în cadrul vizitei de studiu au fost variate, precum: Programe de studii la Universitatea Danube din Krems; Managementul calității  și dezvoltarea de noi programe de formare continuă la Universitatea Danube din Krems; Implementarea și managementul programelor de formare continuă la Universitatea Danube din Krems; Marketingul programelor de învățare continuă la Universitatea Danube din Krems, etc.

Vizita de studiu s-a sfârșit cu un atelier de lucru în care toți participanții s-au divizat în echipe. Ulterior, un membru al echipei a prezentat impactul și informația învățată în cadrul acestei vizite de studiu la Universitatea Danube din Krems.