MINERVA: A treia ședință a consorțiului / 25 Iunie 2021

Coordonatorul al proiectului MINERVA – Strengthening Research Management and Open Science Capacities of HEIs in Moldova and Armenia (Număr de refrință 597912-EPP-1-2018-1-MD-EPPKA2-CBHE-SP) a organizat cea de-a 3-a ședință a consorțiului , care a avut loc online prin intermediul platformei ZOOM, pe 25 iunie 2021.

Coordonatorul al proiectului MINERVA – Dr. Olesea SIRBU a salutat întregul consorțiu și a prezentat stadiul actual al activităților proiectului MINERVA.

Consorțiul proiectului a discutat în detaliu planul operațional și fiecare pachet de lucru separat. Partenerii proiectului MINERVA au fost informați despre procesul de colectare a datelor care a fost finalizat. Rapoartele vor fi rezumate în grafice informative și difuzate public prin canale naționale și instituționale (WP1).

Datorită situației politice complicate și a viitoarelor alegeri din Republica Moldova și Armenia, partenerii proiectului MINERVA au discutat stadiul implementării activităților din pachetul de lucru 2 (WP2), axat pe legislația națională. Reuniunea online repetată va fi organizată separat cu reprezentanții Ministerului Educației, Culturii și Cercetării al Republicii Moldova (P5-MECRRM) și ai Ministerului Educației și Științei ai Republicii Armenia (P10-MoESRA) pentru a aborda problema la nivel național.

O altă întrebare importantă discutată a fost finalizarea achiziției de echipamente de către instituțiile partenere a proiectului MINERVA din Armenia. Partenerii au discutat despre achiziționarea instrumentului anti-plagiat (WP4).

Universitățile din țările partenere din Moldova și Armenia au fost informate încă o dată despre importanța diseminării activităților proiectului atât la nivel național, cât și la nivel instituțional, fiind componenta numărul unu verificată de către Comisia Europeană.

Avînd în vedere că pandemia de COVID-19 provocată de coronavirus începe să se retragă, consorțiul a venit cu decizia de a organiza Workshopul Național atât cu prezență fizică, cât și online, care va avea loc la toamna 2021 in Armenia, organizat de catre P8-YSU. Pentru a vedea programul detaliat al evenimentului, vă rugăm să vizitați pagina web a proiectului MINERVA.

Pentru a vedea programul detaliat al evenimentului, vă rugăm să vizitați pagina web a proiectului MINERVA.