Vizită de studiu online la Universitatea din Graz (UniGRAZ), Austria 15-16 Iunie 2021

În cadrul proiectului COMPASS – TOWARDS EUROPEAN UNIVERSITY LIFELONG LEARNING MODEL IN MOLDOVA (numărul de referință 597889-EPP-1-2018-1-MD-EPPKA2-CBHE-SP) a fost organizată și realizată o vizită de studiu online la Universitatea din Graz (UniGRAZ), Austria în perioada 15-16 iunie 2021.

Reprezentanții delegației moldovenești, formate din membri ai grupurilor de lucru universitare de învățare continuă, în parteneriat cu alți membri ai Consorțiului COMPASS, au participat la diveerse activități care vizează familiarizarea cu învățarea pe tot parcursul vieții (LLL) la Universitatea din Graz – UniGRAZ, prezentarea strategiilor LLL universitare și combinate cu activităși interactive.

Prezentările au fost realizate de către Dr. Andrea Waxenegger, care a fost directorul Centrului pentru Educație Continuă la Universitatea din Graz, Austria, începînd cu anul 2000.

În timpul vizitei de studiu de 2 zile, diferitele subiecte au fost discutate de către participanți și anume:

  • ULLL la Universitatea din Graz, Austria, din iunie 2000 până în iunie 2021 – 21 de ani în 21 de minute;
  • Strategia ULLL și dezvoltarea strategiei la Universitatea din Graz;
  • Cele mai importante întrebări și răspunsuri cu privire la implementarea ULLL la UniGRAZ;
  • Calea către ULLL de succes: cazul UniGRAZ;

Prezentările realizate de către universitatea gazdă au fost combinate cu activități interactive și sesiuni de întrebări și răspunsuri la care au participat grupurile universitare de lucru.